Valutaomvandlare online

Välkommen att besöka sajten Valutainfo.se och växla mellan valutor med en smidig valutaomvandlare, sidans syfte är att informera dig som ska växla pengar inför t ex en resa. När du växlar pengar mellan olika valutor gäller det att hålla koll på valutakurserna för att kunna jämföra och se var du kan växla pengar billigast.

Växla pengar på växlingskontorDet enklaste och snabbaste sättet att växla pengar är att gå in på närmaste lokala växlingskontor. Du kanske inte får den bästa kursen, med växlingskontoren brukar i alla fall tillhandahålla de flesta av de mest använda valutorna.

Räkna valutakurser vid växling

När du genomför en pengaväxling mellan olika valutor gäller det att hålla koll på så man får bra växlingsvaluta. Det är enkelt för banken och växlingskontor att tjäna pengar på att växla pengar, eftersom det råder liten konkurrens mellan dem.

Avgifter för att växla pengar

Att växla pengar innebär alltid en kostnad för dig. Oavsett om det tillkommer en växlingsavgift eller inte, så tjänar alltid växlingskontoret på valutakursen. Tro inte att det är gratis att växla pengar bara för att dem säger att det är avgiftsfritt.

Valutakurser

På internet kan du lätt hitta kurser för olika valutor och konvertera mellan dem. Vi rekommenderar att använda XE.com eftersom de visar de mest rättvisa siffrorna. Att titta på kurser från t ex Forex så har en säljkurs och köpkurs för varje valuta. Du ser tydligt att köp- och säljkurserna är olika stora och därmed priset för att växla pengar.

Valutatrading och handel

Du kan även tjäna pengar på att växla pengar. är du insatt i handel med valuta kan du tjäna pengar på valutatrading.